Náš první samostatný tábor se uskutečnil ve dnech 13.-26. července 1996, a to na jižní Moravě na březích lednických rybníků. Konkrétněji - byli jsme ubytováni na turistické základně Apollo, patřící Domu dětí a mládeže v Břeclavi. Strávili jsme tedy krásných čtrnáct dní v kraji s bohatou historií. Vždyť takové názvy jako lednický, valtický či mikulovský zámek je toho dokladem. V okolí se bylo možno také navštívit Pohansko-slovanské hradiště a archeologické naleziště.
        Tábor se sestával celkem ze tří oddílů, obsazených v průměru 14 dětmi. Bylo uskutečněno několik výletů do Rakouska, ale také do nejrůznějších míst celé jižní Moravy. Vůbec poprvé tu byla zorganizována bláznivá akce Vánoce 96, která se nám myslím velice hezky vydařila, ale zároveň vzbudila u ostatních reakreantů kempu obavy o naše psychické zdraví. Večer začal pochopitelně štědrovečerní večeří a sice smaženým kaprem a bramborem (bramborový salát totiž obsahuje majonézu, což jak známo je na letních táborech zakázáno). Poté se všichni odebrali k vánočnímu stromečku, pod kterým našel každý z nás nějakou tu drobnůstku, vše se samozřejmě odehrávalo za zvuku koled.
        Odjezd z tohoto tábora se musel opozdit, protože jedna nejmenovaná firma pro nás poslala velmi kvalitní autobus. Měl pouze jednu vadu a sice tu, ze po vyjeti menšího kopečku bylo nutno jeho motor chladit vodou. Dojeli jsme sice pozdeji, ale přece.
       

1. oddíl 2. oddíl 3. oddíl

      Všeobecné škrábání brambor

Na výletě v Rakousku Moravský vítězný oblouk Kamil, dost dobrý, že???

      Vánoce v létě